Teacher Training

Facebook

CELTA, DELTA és egyéb tanárképző kurzusok

Az International House Budapesti Tanárképző Központja az angoltanár képzés terén kiemelkedően sikeres, nagy múlttal rendelkező intézmény, amely a különböző angoltanár képzési tanfolyamok egész sorát kínálja azoknak, akik maguk is szeretnék tanítani ezt a nyelvet. A világviszonylatban elismert Cambridge CELTA és DELTA képzéseken kívül, iskolánk indít a tanítás különféle területeire fókuszáló speciális tanfolyamokat is. Angoltanárnak készülő hallgatóink vizsgaeredményei kimagaslóak a Cambridge CELTA képzéseken, ami elsősorban annak köszönhető, hogy angoltanár képző tanáraink nagy tapasztalattal rendelkeznek mind a személyre szabott, mind a különböző speciális képzések oktatásában, a világon mindenütt.

Tanárképző tanfolyamaink rövid ismertetése alább olvasható.

Ennek a honlapnak a további tartalma egyébként csak angol nyelven érhető el, mivel angoltanároknak szól. Ha azonban Ön magyar nyelvű részletes tájékoztatást szeretne, kérem lépjen kapcsolatba velünk a ttraining@ih.hu címen, vagy pedig a +36 1 345 7046, vagy +36 1 212 4010-es telefonszámokon.

 

CELTA intenzív és félintenzív tanfolyamok (4 hetes intenzív, 12 hetes félintenzív,160 óra)

A Cambridge Certificate in English Language Teaching to Adults (The “CELTA”) tanfolyam a világszerte legszélesebb körben elismert, alapvető gyakorlati módszertani képzést nyújt, melyet egyaránt ajánlunk kezdő, illetve tapasztalt tanároknak, akik szeretnének továbbfejlődni tanítási módszereikben, technikáikban. A CELTA tanfolyamokat a Cambridge ESOL akkreditálta.

 

DELTA fél-intenzív tanfolyam (Cambridge Diploma in ELT to Adults – The “DELTA”)

(1 + 2 Modulok együtt félintenzív formában, szeptembertől májusig)

Tegyen egy nagy lépést előre a nyelvtanulás és tanítás gyakorlati megértésében. A kurzusra olyan hallgatók jelentkezését várjuk, akik már rendelkeznek valamilyen gyakorlati képzést is nyújtó angoltanári végzettséggel és legalább két év tanítási gyakorlattal különböző szintű csoportokkal. A DELTA tanfolyamot a Cambridge ESOL akkreditálta.

 

IH Budapest Young Learners Foundation Course (4 hetes félintenzív,16 óra)

(Hogyan tanítsunk gyerekcsoportokat? Módszertani tanfolyam a gyerekek tanításának területén)

Szeretne gyermekeket tanítani, de nem rendelkezik képesítéssel? Már belekóstolt a tanításba, de még nem vett részt szakmai tanárképzésen? Ezt a kurzust olyan tanároknak fejlesztettük ki, akik 6-16 éves gyermekeket szeretnének tanítani nyelviskolákban, és akik még nem, vagy csak kevés tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren. A tanfolyam alapvető elméleti oktatást nyújt a gyermekek tanításának legfontosabb kérdéseiről és rengeteg gyakorlati tanácsot és ötletet kínál.

 

IH Budapest One-to-One Methodology Course (4 hetes félintenzív, 16 óra)

(Hogyan tanítsunk egyéni óra keretében? Módszertani tanfolyam az egyéni angol oktatás területén)

A szemináriumok a magántanítás speciális helyzeteire koncentrálnak, különös tekintettel a csoporttanítási módszerektől való eltérésekre, a ‘reformuláció’ technika alapjaira, valamint a diák-központú tanítási technikákra. Ezen kívül rengeteg gyakorlati ötlettel és tanáccsal szolgál a tanároknak, valamint kiszélesíti a magántanításban és a kiscsoportok tanításában használható módszereik eszköztárát.

 

Teaching Exam Preparation Classes (TEPC) (4 hetes félintenzív, 16 óra)

(Hogyan tanítsunk vizsgacsoportokat? Módszertani tanfolyam a vizsgacsoportok tanításának területén)

Ez az újonnan kifejlesztett tanfolyamunk olyan gyakorlati ötletekkel és tanítási technikákkal vértezi fel a tanárt, melyekkel hatékonyabb segítséget nyújthat vizsgára készülő diákjainak. A résztvevők megismerkedhetnek a leggyakoribb típusú vizsgafeladatokkal, a négy nyelvi készséggel, és a nyelvtan és szókincs felmérését célzó feladatokkal. A tanfolyam azzal a két kulcsfontosságú kérdéssel is foglalkozik, miszerint hogyan tanítsuk és utána teszteljük diákjainkat, és hogy hogyan tartsuk fenn érdeklődésüket és motivációjukat a vizsgára való felkészülés során.